Eerste Elftal Heren - Dosko Sint-Kruis 2 - 1

25 november 2019 13:10

De thuisploeg kon niet rekenen op de geel geschorste Thiemo Couwyzer.

In een gelijk opgaande eerste helft kwamen de bezoekers in de 14’ vanuit een offside positie op voorsprong via Van Nieuwenhuyse, 0-1. De thuisploeg was hierdoor niet aangeslagen en in de 18’ bracht Jens Vanhaeverbeke de bordjes weer gelijk, 1-1. De thuisploeg lag in de eerste helft zeker niet onder en was een paar keer gevaarlijk. Toch had de thuisploeg geluk toen in de 34’ een bezoekende bal op de lat uiteenspatte. Aan de andere kant moest de bezoekende doelman in de 37’ een hard schot van Maxime Blondeel onschadelijk maken. Een minuut later ging een kopstoot van Jens Vanhaeverbeke maar nipt naast het bezoekende doel. De bezoekers moesten heel wat hoekschoppen toestaan. Een acht tegen één verhouding was daar het bewijs van.

In de tweede helft probeerden de bezoekers de druk op te voeren. De thuisploeg hield echter zonder veel moeite stand en liet zich niet onbetuigd. Op het uur werd bij de bezoekers Kaca vervangen door Simoens. Tien minuten later werd Van Nieuwenhuyse gewisseld voor Thouet. Ondertussen was Dario De Cuyper met geel bedacht. In de 75’ kwam Maarten Demilde op het veld voor Dario. De bal bleef op en neer gaan maar met de beste kansen voor de thuisploeg. In de 82’ bereikte een verre inworp van Jonas Dobbelaere uiteindelijk Maarten Demilde die binnen knalde, 2-1. Ondertussen was bij de thuisploeg in de 78’ Maxime Blondeel gewisseld voor Glynnis Balbaert. In blessuretijd kwam Emiel Van Belleghem nog in de plaats van Stijn Van Walleghem. In de slotfase verhinderde thuisdoelman Kevin Zutterman nog tot tweemaal toe de gelijkmaker van de bezoekers zodat de drie punten verdiend binnen waren.

Opstelling:

Zutterman Kevin(D), Broos Devriendt, Lowie Goetgeluck, Blondeel Maxime, Goethals Thomas, Dobbelaere Jonas, De Cuyper Dario, Vanhaeverbeke Jens, Lanckriet Seppe, Van Walleghem Stijn en Lootens Laurens.

Wisselspelers: Croene Jarne (D), Demilde Maarten, Glynnis Balbaert en Emiel Van Belleghem.

Paul Wille