Eerste Elftal Heren - KWS Oudenburg 2 - 2

29 oktober 2019 19:30

Beide ploegen toonden van bij het begin hun aanvallende intenties. In een gelijk opgaand eerste kwartier hadden de bezoekers één kans maar thuisdoelman Kevin Zutterman redde in hoekschop. In de 14’ kreeg bezoeker Grymonprez geel wegens een foutieve tussenkomst. De eerste keer dat de thuisploeg echt de neus aan het venster stak was een schor van Jens Vanhaeverbeke in de 21’. De bezoekende doelman was echter alert. In de 25’ zette Dario De Cuyper op links een actie en zijn voorzet vond Thiemo Couwyzer die binnen tikte, 1-0. De bezoekers waren hierdoor echter niet aangeslagen. In de 39’ kwamen ze op gelijke hoogte via een wel door de thuisploeg gecontesteerd doelpunt door Van Den Kerchove, 1-1. Ondertussen had diezelfde speler al geel gekregen in de 35’. Hetzelfde lot was Maxime Blondeel beschoren in de 36’.

In de 50’ trapte Broos Devriendt via de paal een strafschop binnen, 2-1. In de 55’ werd bij de bezoekers vervangen door Gilliaert. Op het uur werd Jens Vanhaeverbeke bij de thuisploeg vervangen door Kenneth Steevens. De bezoekers dreven de druk op. Kort na elkaar werden ook Lowie Goetgeluck en Dario De Cuyper met geel bedacht in respectievelijk de 63’ en 65’. In de 72’ werd Dario gewisseld voor Tijs Sergeant. In dezelfde minuut kreeg bezoeker Van Gyseghem geel wegens protest. In de 76’ kreeg ook bezoeker Eyland geel. In de 80’ liep bezoeker Van Den Kerckhove tegen een tweede geel karton aan en mocht dus gaan douchen. De thuisploeg kon niet profiteren van de numerieke meerderheid. Het waren bovendien de bezoekers die via een penalty omgezet door de ingevallen Gilliaert de 2-2 (84’) gelijke stand op het scorebord plaatsten.

Al bij al een aangename wedstrijd vol inzet langs beide zijden en gekruid met 11 gele kaarten en 1 rode kaart.

Opstelling:

Zutterman Kevin(D), Broos Devriendt, Lowie Goetgeluck, Blondeel Maxime, Goethals Thomas, Dobbelaere Jonas, De Cuyper Dario, Vanhaeverbeke Jens, Lanckriet Seppe, Couwyzer Thiemo en Lootens Laurens.

Wisselspelers: Croene Jarne (D), Demilde Maarten, Steevens Kenneth en Sergeant Tijs.

Paul Wille