Eerste Elftal Heren - KVV Aartrijke

12 maart 2019 20:50

Na de uitglijder van twee weken tegen Steenbrugge stond vandaag de belangrijke wedstrijd tegen eindronde concurrent Aartrijke op het programma.

Met de wind mee schiepen de bezoekers de beste kansen. Verder dan een paar hoekschoppen kwamen ze in eerste instantie niet. Toch waren het de bezoekers die via Standaert in de 16’ op voorsprong kwamen, 1 – 0. Tegen de wind in kon de thuisploeg niet echt iets forceren en moest het balbezit aan de bezoekers laten. Toch waren er een paar kansen voor de thuisploeg. In de 24’ ging een vrijschop van Jens Vanhaeverbeke nipt naast. In de 34’ moest de bezoekende doelman beroep doen op al zijn kunde om de gelijkmaker op het nippertje te verhinderen.

In de tweede helft was de thuisploeg het meest aan de bal maar de bezoekende counters waren niet zonder gevaar. In de 52’ werd bij de bezoekers de gekwetste Clarisse vervangen door Raes. De thuisploeg ging gedreven op zoek naar minstens de gelijkmaker maar een goed georganiseerd Aartrijke bood stevig weerwerk. In de 52’ werd Glynnis Balbaert met geel bedacht na een foutieve tussenkomst. Hierbij kwetste hij zich en werd in de 64’ vervangen door Jelle Van Parijs. Die stond nauwelijks op het veld toen hij zijn eerste tussenkomst op de deklat zag uiteen spatten. In de 72’ ontsnapte bezoeker Gereels na aarzeling van de scheidsrechter aan een tweede geel. De thuisploeg kwam dan toch in de 76’ op gelijke hoogte via Jelle Van Parijs, 1 – 1. In de 80’ kreeg ook Laurens Lootens nog een gele kaart. In de slotfase was de thuisploeg een paar keer dicht bij de overwinning maar de paal of de bezoekende doelman brachten redding voor de bezoekers. Het zicht op de overwinning kwam er toch in de 85’ toen Laurens Lootens de 2 – 1 tegen de touwen knalde. Even later (87’) werd Thiemo Couwyzer nog gewisseld voor Kenzo Lips en in blessuretijd (91’) verving Laurens Vanheuverbeke nog Broos Devriendt. De bezoekers gaven echter niet af en in de 92’ scoorde Staute de 2 – 2 en lag voor de thuisploeg de overwinning in de prullenmand.

Gelet op de resultaten van Doomkerke en Beernem B had een overwinning de poort naar de eindronde wagenwijd opengezet. Nu moet volgende week thuis tegen Beernem B hoe dan ook gewonnen worden.

Opstelling:

Zutterman Kevin(D), Broos Devriendt, Lowie Goetgeluck, Dobbelaere Jonas, Goethals Thomas, Balbaert Glynnis, De Cuyper Dario, Vanhaeverbeke Jens, Laurens Lootens, Couwyzer Thiemo en Demilde Maarten.

Wisselspelers: Vanheuverbeke Laurens, Demilde Jochen, Van Parijs Jelle en Lips Kenzo.

Paul Wille