Eerste Elftal Heren - KSK Steenbrugge B 1 - 1

25 februari 2019 21:00

De thuisploeg kon niet rekenen op de geel geschorste Broos Devriendt. Ook Klaas Vanhevel moet met een gebroken vinger aan de kant blijven en Kenneth Steevens was op weekend. Ook kan nog altijd geen beroep gedaan worden op de gekwetste Mathieu Ornelis.

De zeer jeugdige bezoekers starten de wedstrijd vinnig en complexloos. Ze beletten dat de thuisploeg van meet af aan druk kon zetten. Een uiterst matig presterende thuisploeg kon geen vat krijgen op het spel. Hierdoor waren de kansen voor de thuisploeg zeer schaars. Dankzij thuisdoelman Kevin Zutterman kon de thuisploeg met veel moeite de netten ongeschonden houden. In de 44’ kwamen de bezoekers dan toch op voorsprong toen Bossant op hoekschop de bal binnen kopte, 0 – 1.

Ook in de tweede helft kon een nog steeds onherkenbare thuisploeg geen vuist maken. In de 51’ werd verdediger Kenzo Lips gewisseld voor aanvaller Jelle Van Parijs. Die kon dan toch de gelijkmaker scoren, 1 – 1 (71’). In de 81’ werd Maarten Demilde nog vervangen door Thomas Goethals. In de slotfase probeerde de thuisploeg nog om alsnog de drie punten thuis te houden. Een uitstekende bezoekende doelman en een verdediger die de bal van de lijn weg haalde beletten dit echter.

Gezien de resultaten van de rechtstreekse concurrenten voor de eindronde is dit niet in het scenario voorziene puntenverlies zeer pijnlijk. De thuisploeg kan zich dan ook geen dergelijke misstappen meer permitteren.

Opstelling:

Zutterman Kevin(D), Lowie Goetgeluck, Dobbelaere Jonas, Vanheuverbeke Laurens, Balbaert Glynnis, De Cuyper Dario, Vanhaeverbeke Jens, Laurens Lootens, Couwyzer Thiemo, Demilde Maarten en Lips Kenzo.

Wisselspelers: Goethals Thomas, Demilde Jochen, Van Parijs Jelle en Van Herpe Stijn.

Paul Wille