Eerste Elftal - VK Dudzele 1 - 2

23 april 2018 20:23

Beide ploegen kozen voluit voor het offensief. De eerste kans kwam er voor de thuisploeg in de 6’ toen Thiemo Couwyzer op rechts weggestuurd werd door Jens Vanhaeverbeke. Zijn voortzet werd nog in extremis weggewerkt. Geen nood want in de 10’ prikte Jens Vanhaeverbeke een voorzet van Broos Devriendt tegen de touwen, 1 – 0 (10’). Pech voor Thiemo Couwyzer toen hij in de 18’ de paal trof. De thuisploeg domineerde maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te bouwen ondanks de kansen daartoe. Naarmate de eerste helft vorderde kwam er iet wat meer evenwicht in het spel en kwamen de bezoekers in de 38’ op gelijke hoogte via Laureys, 1 – 1 (38’).

In de tweede helft probeerden de bezoekers het laken naar zich toe te halen. Dit moest wel wilden zij zich nog verzekeren van de eindronde. In de 54’ werd bij de thuisploeg de afscheid nemende Tim Vyncke vervangen door Mathieu Ornelis. Op het uur sloeg Laureys opnieuw toe en stond de 1 – 2 (60’) op het bord. In de 68’ kwam Kenzo Lips op het veld in de plaats van Laurens Lootens. Ondertussen waren Broos Devriendt (61’) en Martijn Soenen (67’) tegen een gele kaart aangelopen. In de 75’ kreeg bezoeker Laureys wegens uitdagend handgeklap richting scheidsrechter na een gele kaart een tweede geel onder de neus geduwd en mocht hij gaan douchen. In de 83’ mocht Maxime Blondeel invallen voor Kenneth Steevens. Ondanks hun numerieke minderheid hielden de bezoekers stand en gingen ze met de overwinning en de eindronde lopen.

Opstelling:

Zutterman Kevin(D), Steevens Kenneth, Dobbelaere Jonas, Lootens Laurens, Goetgeluck Lowie, Soenen Martijn, Vyncke Tim, Couwyzer Thiemo, Devriendt Broos, Goethals Thomas en Vanhaeverbeke Jens.

Wisselspelers: Demilde Jochen, Ornelis Mathieu, Lips Kenzo en Blondeel Maxime.

Paul Wille